Grapos üdítők, italmanagement, pulttechnika
Versenyképes üdítő kínálat
Versenyképes üdítő kínálat

Versenyképes üdítő kínálat

Alacsony vendéglátóipari költségek - GraposVersenyképes, alacsony költségű Grapos üdítők a vendéglátásban

A vendéglátás egyik fő kelléke a megefelelő italszortiment, a friss és ízletes üditőitalok, savas és mentes vizek renedelkezésre állása. Hagyományosan az üdítőitalok általában gyűjtő csomagolásban és valamilyen üveges kiszerelésben érkeznek meg a vendéglátó egységhez, ott hűtésre kerülnek, majd felszolgálást követően mind az üveg, mind a göngyöleg visszakerül az italszállítóhoz.

Azonban a hagyományos üveges üdítőitalok mellett egyre versenyképesebbek a post-mix, a helyben kevert üdítőitalok, ahol az üdítősűrítményből közvetlen a felszolgálás előtt helyben készül el a friss, csapolt üdítő. A post-mix üdítők a vendéglátás üzemeltetésének oldaláról szemlélve jóval egyszerűbb és költséghatékkonyabb megoldásnak tűnnek, mint az üveges üdítők.

Nézzük meg a Grapos post-mix üdítők előnyeit a hagyományos üveges üdítőkhöz képest!

Az üdítő kínálat

A Grapos mind a szénsavas, mind szénsavmentes üdítők területén nagyon széles üdítőpalettával rendelkezik, legyen szó üdítőkről, jeges teákról, gyümölcslevekről vagy limonádékról. Az ízválaszték szélesebb, mint az hagyományos üveges üdítők esetében megszokott.

Versenyképes üdítő kínálat a Graposnál

Grapos post-mix üdítők - alacsony önköltségAz önköltségi ár

A Grapos üdítők esetében az üdítő sűrítmény úgynevezett bag-in-box csomagolásban érkezik a felhasználás helyétre. A 10 kg-os üdítő sűritmény boxból 12 rekesznyi kisüveges üdítőnek megfelelő üdítő - körülbelül 65 liter - nyerhető ki. Az így előállított üdítő önköltsége 40-50%-al alacsonyabb, mint az üveges üdítők esetében. Ha kicsit utánanézünk, és utánaszámolunk, akkor látható, hogy mondjuk az üveges kólák esetében az aktuálisi deciliterenként beszerzési árhoz képest a Grapos esetében ez a költség csupán a fele, beszállítótól, aktuális helyzettől függően.

Alacsonyabb áfa

A jelenlegi szabályozás szerint a helyben kevert(post-mix) üdítők esetében a vendéglátó egységekben történő értékesítésnél csupán 5% ÁFA kulccsal kell az üdítőket megterhelni ellentétben az üveges üdítőknél felszámítandó 27%-al!

Alacsonyabb szállítási költségek

A post-mix, helyben kevert üdítők szállítási költségei töredéke az üveges üdítők esetében felmerülő költségeknek, hiszen ebben az esetben nem szükséges az üdítőben lévő vizet, az üveget és a gyűjtő csomagolást, a göngyöleget sem szállítani. Megszűnik a teherautós szállítás nyűge, nem kell a kis utcák, behajtási tilalmak korlátaival sem napi szinten megküzdeni.

Kisebb raktározási igény

Ugyan kevésbé egyszerűen számszerűsíthető, de a raktározásnak is van költsége, az elfoglalt raktárterület, a vendéglátó egységen belüli logisztika, a göngyölegek miatti helyszűke egyrészt közvetett és közvetlen költséges jelent a vállalkozásnak, másrészt a rendelkezésre álló szük hely csökkentheti a hatékonyságot, ami szinten költség, illetve veszteség.

Lényegesen alacsonyabb energiaköltségek

A üveges üdítők esetében az italhűtéskor üveggel és a víztartalommal együtt kerül a hűtőbe az üdítő, míg a Grapos italcsapoló közvetlenül a csapolás előtt az italadagolóban hűtik a kívánt hőmérsékletre a savas, vagy mentes gyümölcslevet, limonádét, vagy hagyományos üdítőt. A mérések alapján ezzel a módszerrel 40 %-ot is meg lehet takarítani az ital hűtése esetében. Csak ráadás, hogy nem kell akkora hűtőkapacitás, így a hűtőt megspórolva hely szabadítható fel, más tevékenység számára.